Online konzultace ZDARMA. Poradíme vám zde: 800 140 240
3d_logo_text_def (1)

Trvalé následky po úrazu

Trvalé následky

V tomto článku

Úraz, ať už způsobený dopravní nehodou nebo jako pracovní úraz, je opravdu něco velice nepříjemného. A určitě si jej nepřeje zažít nikdo z nás.

Úrazy a následné trvalé následky jsou velice individuální a záleží na tom, jakou újmu člověk utrpí. Pokud máte například u dopravní nehody „jenom“ naraženo rameno, je to sice bolestivé, ale pořád je to velice mírný úraz.

Ve většině případů takový úraz nezanechá žádné větší trvalé následky. Několik hodin nebo dní budeme při používání ramene cítit bolest. To však neznamená, že nám následkem úrazu nevzniká nárok na bolestné a ostatní nároky.

Samozřejmě existují i mnohem horší úrazy, které nám mohou způsobit trvalé následky. Mezi takové úrazy často patří například poranění kolen, amputace končetin, poškození páteře. Může se také jednat o jakékoliv jiné zranění, které nás následně jakkoliv omezuje.

Finanční náhrada za trvalé následky.

Peníze za trvalé následky

V případě nezaviněného úrazu kompenzuje odpovědnostní pojistka daného subjektu finanční odškodnění. To sice nevrátí vaše nejcennější zdraví, ale může alespoň z nějaké části vykompenzovat vaši ztrátu a bolest, kterou jste utrpěli právě tímto úrazem.

V první fázi pojišťovna vyplácí bolestné. Bolestné je náhrada za bolest vzniklou při úrazu.

Následně pojišťovna vyplácí i další nároky, na které máte ze zákona nárok. Mohou to být například ztráta na výdělku v pracovní neschopnosti, jízdné k lékaři, případně další nároky, které vám v souvislosti s úrazem vznikly.

Přibližně rok po úrazu se zkoumají trvalé následky, přičemž je potřeba, aby došlo k tzv. ustálení zdravotního stavu. Zde je potřeba zdůraznit, že je potřeba řádně stanovit a vyčíslit nároky za trvalé následky pojišťovně. Trvalé následky po pracovním úrazu se hodnotí v bodech dle příslušné tabulky a trvalé následky následkem dopravní nehody se stanovují na základě Metodiky NS.

Při stanovení nároků za trvalé následky doporučujeme využít služeb soudních znalců z oboru zdravotnictví a odborného právního zastoupení.

Využijte naše dlouholeté zkušenosti a odborné právní zastoupení. Neváhejte nás kontaktovat na bezplatné lince 800 140 240 nebo pomocí on-line formuláře.

Rádi vám pomůžeme s celým procesem odškodnění.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Kalkulačku pro vás pripravujeme. Pro orientační výpočet a stanovení odškodnění nám prosím zavolejte nebo napište

Vyplňte formulář a my vám zavoláme zpět.

Neváhejte nás kontaktovat pro více informací

Odesláním formuláře se k ničemu nezavazujete. Po přijetí dotazu se s Vámi spojíme a upřesníme si další postup.

Děkujeme! Brzy vás budeme kontaktovat